Greenlight vissza nem térítendő támogatások 2017 - Tájékoztató

Tisztelt Érdeklődő!

Olvassa el figyelmesen ezt a rövid tájékoztatót, akkor is ha már több pályázatunkon sikerrel indult, támogatást kapott és ezért biztos benne, hogy most sem hibázhat.

A 2016. évi pályázatunk tapasztalatai alapján tovább egyszerűsítettük a pályázati rendszert.

A változások az alábbiak

1. A pályázatokat ezentúl e-mailben vagy a pályázatkezelő portálunkon lehet beadni

Döntésünket az indokolta, hogy tavaly jelentős plusz munkát okozottak a Freemail-ről küldött e-mailek, ugyanis a mi rendszerünk hiába kifogástalan, ha a levelező partnereké nem. Csatoltuk az index cikkét a problémáról. http://index.hu/tech/2016/08/02/143_ezer_felhasznalonak_nem_megy_a_freemail/

Ezért kérünk mindenkit aki nem biztos az e-mail használatában, a pályázatkezelő portálon adja be a pályázatát.

Tavaly több pályázat kiesett azon, hogy bár pirossal kiemeltük mindenhol az adatlapon azt milyen formátumban kérjük csatolni, ezt valamiért a pályázók 1% nem vette figyelembe.

A kitöltött pályázati adatlapot mentse el a mentés másként gomb használatával pdf formátumban, majd küldje el az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre a Pályázó adatai részben kapcsolattartásra megadott e-mail címéről!

Arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben nem biztos a szövegszerkesztő kezelésében válasza a pályázati portálunkat, ami a www.pife.org címen található.

2. A pályázatok elbírálását kiadtuk egy külső cégnek.

A tavalyi évben sokkal több munkánk volt a pályázatok elbírálásával mint amire számítottunk. A pályázatok elbírálását gyakorlatilag a pályázóink lassították le. A kiszervezéssel gyakorlatilag csak a támogatások kiosztását végezzük, ezért teljesen értelmetlené válik a minket befolyásolni próbáló telefonáradat. Nyomatékosan megkérünk tehát mindenkit, aki nem tud egy pályázat és egy piac között különbséget tenni, az kíméljen meg minket a pályázata beadásától.

3. Az ügyfélszolgálatot megosztottuk az egyik partnerünkkel.

Mivel a telefonok és a küldött e-mailek 80%-ban valami olyat kérdeznek amit a pályázat kiírása vagy tájékoztatója tartalmaz, vagy teljesen értelmetlen ezért a pályázat ügyfélszolgálatát az egyik partnerünk vállalja magára.

Hatalmas munka egy ilyen pályázat lebonyolítása, csak a számítógépek feltelepítése és becsomagolása több száz munkaórát igényel, az emberi erőforrásaink végesek. Természetesen a e-maileket mi is látjuk, de már fontosság és tárgy szerint szétválogatva. Ez a lépés azért vált szükségessé, mert 100 beadott pályázat minimum 1000 - 2000 érdeklődőt jelent.

Az 1000 érdeklődőből van legalább 400 aki többször is telefonál. Ez természetesen az e-mailekre is igaz. Tehát 500 pályázat az körülbelül 4000-10000 telefonhívás. A pályázat lejárta után kezdődik megint a telefon áradat, ami bárkit pár nap után felőrölne és szinte lehetetlené tenné az érdemi munkát. Ezért vesszünk igénybe külső segítséget.

4. A számlán kívül semmilyen e-mailt nem küldünk a felhasználónak.

A pályázatok beérkezéséről e-mailes beadás esetén küldünk egy válasz e-mailt, amit a pályázat előzetes átnézése után állítunk ki. Ebben az e-mailben csatolmányként szerepel majd a számla. Illetve formai hibás pályázat esetén annak a ténye, hogy mit kell a pályázatban kijavítani.

A számlázó program központilag szintén elküldi a számlát, de ez egy tőlünk független automatikus folyamat. Ezt az apró változást szintén azért vezetjük be, mert pár pályázónk nem találta meg elsőre a számláját.

Ezért is kérünk mindenkit ha lehet a pályázatát ne a beadási határidő lejárata előtti utolsó órában küldje be.

5. A pályázatok feldolgozásának és elbírálásának menete

Tavaly a pályázók javaslatára bevezetett kétkörös pályázati rendszert megbukott.

A működését sajnos nem értette a pályázóink minimális része, főleg mert nem olvasta el a tavalyi tájékoztatót. Ezért visszatérünk legegyszerűbbhöz. 2017. április 15. napján feltöltjük a támogatottak listáját a honlapunkra.

Tehát a támogatottak listáját körülbelül 2017. április 15. napján hirdetjük ki!

A tapasztalatok szerint a támogatásnál lesz akinek minden kérését maximálisan teljesíteni tudjuk, lesz akinek csak résztámogatást fogunk adni, és lesz akinek a kérését el kell utasítanunk.

A döntés, a támogatás odaítélése több tényezőtől is függ. Függ a beérkezett pályázatok számától, függ attól, hogy melyik támogatási kategóriákban mit és mennyit kértek a pályázók és függ a beadott pályázatok minőségétől, annak egymáshoz történő viszonyulásától.
Informatikai eszközökből, és ingyenes weboldalból előre meghatározott mennyiség áll rendelkezésre ezeket mindenképpen kiosztjuk.

A tervezett támogatott létszám maximum 250 pályázó.

Az ingyenes weboldal esetében mindenkit támogattunk amíg el nem fogy a készletünk. Ezért érdemesebb minél hamarabb beadni a pályázatot rá. A vissza nem térítendő pénzbeli támogatások már erősebben függenek attól, hogy hány olyan pályázatot kapunk, amelyeket érdemesnek találunk a támogatásra.

6. Mi lennénk a legboldogabbak ha neves YouTube videósok is pályáznának nálunk, illetve ha támogathatnánk jó néhány olyan weboldalt vagy szervezetet amelyekben fantáziát látunk.

Nekünk üzletileg ezek érnék meg a legjobban, az elkészült weboldalakra kihelyezett szponzorlogók miatt. Mivel a YouTube videó csatornák kiemelt fontossággal bírnak számunkra, ezért a YouTube videócsatornák támogatására történő pályázatok díjától eltekintünk.
Tavaly mindössze hárman pályáztak hozzánk hasonló témában, reméljük így sikerül több youtube csatornával kapcsolatos pályázatot bevonzanunk.

7. Nyertes pályázatok kiértesítése, a megítélt támogatások kézbesítése és a szerződések megkötése

2017 április közepén megkezdjük a támogatások kiosztását, kézbesítését. A támogatottakat először is kiértesítjük és a céges, intézményi, alapítványi pályázóktól bekérjük e-mailben a működésüket, vagy létezésüket igazoló dokumentumokat, cégkivonatok, alapító okiratok másolatait.

Amint azok beérkeznek azonnal postázzuk az eszközöket.

A vissza nem térítendő pénzbeli támogatások esetében pedig postázzuk a szerződéseket. Amint azokat hozzánk kitöltve, aláírva visszapostázzák a pályázók, a beérkezéssel egy időben azonnal indítjuk a kifizetéseiket

8. Kiértékelések és elutasítások

Sem elutasítást, sem kiértékelést nem küldünk a pályázóknak. A támogatottakat értesítjük csak és felrakjuk a támogatottak listáját a www.moonstonefoundation.eu weboldalunkra.

9. Pályázatfeldolgozási díj

Az 6.000 Ft-os pályázatfeldolgozási díj adatlaponként értendő, független az adatlapon megjelölt pályázatok és a kért eszközök számától. Tehát 6.000 Ft megfizetésével a pályázati adatlapon felsorolt mind három pályázat összes támogatására (pénzbeli támogatás, számítástechnikai eszközök, weboldal) egyszerre lehet pályázni. Nem árt azonban, ha az igényelt eszközök és azok mennyisége szinkronban állnak a pályázati adatlapon részletezett célokkal. Pályázóinkat tehát józan mértékletességre kérjük.

A Pályázatfeldolgozási díjról NAV által elismert, tehát szabályos elektronikus számlát adunk. A számlát azonban csak a díj befizető személy, vagy cég, vagy intézmény nevére állíthatjuk ki, ettől eltérni nincs módunk! A számlák megegyeznek a megszokott számlák formátumával, azzal a különbséggel, hogy elektronikusan, tehát e-mailben juttatjuk el a pályázókhoz. A számlát természetesen ki lehet nyomtatni, de ezt a befizetőnek kell megtennie. Mi nem nyomtatunk.

A pályázatfeldolgozási díj - mint a neve mutatja - a pályázó pályázatának a feldolgozási díja. Tehát független a támogatás megítélésének, mértékének tényétől. A pályázati döntés ellen a pályázó részéről jogorvoslati kérelem benyújtásának helye nincs.

10. Nem megfelelő pályázói viselkedés

A pályázó arra kötelezi magát, hogy tiszteletben tartja a többi pályázó és a pályázatkezelő magán és üzleti szféráját, nem publikál, nem tesz fel az internetre velük kapcsolatban rágalmakat, különös tekintettel a rasszista, idegenellenes vagy más módon diszkrimináló, pornográf vagy szexuálisan lealacsonyító kijelentésekre, illetve tartalmakra, és tartózkodik bárminemű fenyegetéstől és zaklatástól.

Tilos más pályázók személyi adatainak felderítése azok kifejezett hozzájárulása nélkül. A Holdkő Alapítvány fenntartja magának a jogot arra, hogy a kulturált hangnemet esetlegesen megsértő pályázókat és pályázataikat, e-maileket előzetes figyelmeztetés és válasz nélkül kizárja, illetve törölje.

11. Figyelembe vesszük-e a pályázó rászorultságát?

A pályázatunk alapvetően nem szociális pályázat, ezért az elbíráló elsősorban azt mérlegeli, hogy a megítélésre kerülő anyagi vagy eszköztámogatás milyen gazdasági, vagy társadalmi haszonnal bír és mennyiben segíti a pályázó pályázati adatlapon részletezett szándékait, céljait. Ettől függetlenül az elbíráló nem zárja ki a rászorultsági elvek figyelembevételét, de elvetésének jogát és mértékét fenntartja.

Az alábbiakban kérdez felelek formában összefoglaljuk a pályázat tudnivalóit, a pályázatok során leggyakrabban feltett kérdések alapján

Gyakran feltett kérdések:

Mire pályázhatok?

I. Vissza nem térítendő pénzbeli támogatás

Vissza nem térítendő pénzbeli támogatás iránti pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó és magánszemély

A pályázat útján igényelhető vissza nem térítendő pénzbeli támogatás felhasználható:
- weboldalak, webtartalmak létrehozására,(webáruházak, ügyfélszolgálati weboldalak, termékbemutató-, és értékesítési weboldalak, céges weboldalak, rajongói oldalak, sportoldalak, híroldalak, közösségi oldalak, blogok, youtube csatornák) létrehozására, müködtetésére.
- meglévő weboldalak bővítésére, működtetésére
- informatikai eszközök beszerzésére
- internetes vállalkozások létrehozására vagy működésük finanszírozására
- nonprofitok szervezetek számára működés finanszírozására
- programok, közösségi rendezvények megvalósítására

A támogatás összege: maximum 300.000 Forint projektenként

Az önerő nem feltétele a támogatásnak, de az elbírálásnál előnyt jelent!

II. Vissza nem térítendő eszköztámogatás ingyenes netbookokra, laptopokra és Tablet Pc-kre

Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó és magánszemély

A pályázat útján igényelhető eszköztámogatás keretében pályázónként maximum 4 darab netbook vagy laptop és 4 darab tablet pc igényelhető

Tudnivalók a megpályázható berendezésekről:
1. A laptopok használtak, dell, lenovo, asus, acer és egyéb márkájúak Windows 7, Windows 10 és Ubuntu Linux operációs rendszerrel. Vegyes telepítésben és konfigurációkban.
2. A netbookok újak: Android 5.0 operációs rendszerrel
3. A tablet Pc-k újak: Android 5.0 operációs rendszerrel
A netbookok egy partnercégünk által finanszírozott reklámkampány részei. Külső borításuk a partnercég színes logóját hordozza, a logó nem távolítható el.

A netbookok 70% rózsaszín. A maradék 30% fekete vagy fehér burkolatú. A pályázóknak nincs lehetősége a szín kiválasztására, ezt kérem mindenki vegye figyelembe a pályázat beadásánál.
Minden eszköz aljára felkerül a Holdkő Alapítvány garancia matricája aminek eltávolítása a garancia elvesztését vonja maga után.

III. Vissza nem térítendő partnertámogatás ingyenes weboldalra

Pályázatot benyújthat bármely szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó és magánszemély

Alapítványunk partnere a Jelado Internet ingyen elkészíti a pályázó számára a weboldalát.

A weboldal készítés ügymenete és a nyújtott szolgáltatás azonos értékű a Jelado piaci kondícióival, azzal a különbséggel, hogy annak díját (számláját) a Holdkő Alapítvány fizeti ki a támogatott pályázók helyett.

A pályázó rejtett költséggel nem szembesül. A weboldal domain nevét pályázónak kell bejegyeznie tetszőlegesen választott domain regisztrátornál, vagy partnerünknél. A Holdkő Alapítvány igényt tart arra, hogy a támogatott pályázó a megvalósult weboldalának alján egy évig esetlegesen megjelentesse a Holdkő Alapítvány logóját.

Meddig kell e-meilben elküldeni (vagyis beadni) a pályázatot?

A pályázat elküldési határideje 2017. február 10. éjfél. Határidő után a pályázat érvénytelen!

Ki pályázhat?

Bármely magyarországi szervezet, cég, egyesület, alapítvány, intézmény, önkormányzat, egyéni vállalkozó vagy magánszemély pályázhat aki egyetért a pályázati kiírásban szereplő feltételekkel, megértette azokat

Összesen mikre és mekkora mennyiségben pályázhatok egy adatlapon?

Egy pályázó egy adatlapon a következő támogatásokra pályázhat egyszerre:
- vissza nem térítendő pénzbeli támogatásra max. 300.000 Ft-ig
- vissza nem térítendő eszköztámogatás keretében max. 8 db informatikai eszközre (max. 4 db netbookra, vagy laptopra és max. 4 db tablet pc-re)
- vissza nem térítendő partnertámogatás keretében 1 db ingyenes weboldalra

Hogyan tudok pályázni?

A pályázatot a letölthető Pályázati adatlapon kell benyújtani. A pályázati adatlap letölthető a http://moonstonefoundation.eu/palyazatok weboldalon, a pályázati kiírás szövegébe helyezett linkeken

Kell-e a pályázati adatlapon és a támogatás befizetéséről szóló igazoláson túl csatolnom mást a pályázathoz?

A pályázat benyújtáskor a pályázati adatlapon és a befizetési igazoláson kívül nem kell benyújtani semmilyen más okmányt, de a támogatások postázása, vagy átutalása előtt e-mailben, vagy legkésőbb a személyes átvételkor be kell mutatnia a cég, szervezet, intézmény stb kilétet igazoló dokumentumot (pl. cégkivonat, alapító okirat, vállalkozói igazolvány, stb.)

Egy kedvezményezett részére hány adatlap nyújtható be?

Kedvezményezettenként csak egy pályázat, az az egy pályázati adatlap nyújtható be

Pályázóként több adatlapot is beküldhetek különböző kedvezményezettek részére?

Igen de vegye figyelembe, hogy ha valaki egy adatlapot nem megfelelően tölt ki, akkor a hibát a többi adatlapon megismételve az összeset elrontja. Ezért mi azt mondjuk, hogy lehetőség szerint ne halmozza a kedvezményezetteket.

Mit jelent az, hogy magánszemélyek csak intézmények, alapítványok, egyesületek, cégek számára pályázhatnak és milyen esetben lehet kivételt tenni ez alól?

Ha Ön pl. tanár egy állami oktatási intézményben, és pályázni szeretne az iskolája javára, akkor ezt magánemberként is megteheti. Ennek tényét a Pályázati adatlapon kell jeleznie. A kiszállított berendezést azonban nem Ön, hanem a kedvezményezettje, az iskolája veheti át, neki postázzuk

Ugyan ez vonatkozik azokra az esetekre is, ha Önnek  kedvezményezett vállalkozása, egyesülete, alapítványa, vagy bármilyen más jogállású szervezete van. Vagyis magánemberként lehet Ön az igénylő, de a kedvezményezettje számára postázzuk és neki adjuk át a berendezéseket

Webtartalmak esetében viszont magánszemélyek is kérhetnek támogatást saját maguk részére. Ez a lehetőség kizárólag a webtartalmakra kért támogatás, és az ingyenes weboldal pályázására áll fent.

Eszközöket magánszemélynek nem tudunk átadni

Mik az elbírálás szempontjai?

1. A vissza nem térítendő pénzbeli támogatás pályázatra elsősorban társadalmilag hasznos célzatú, vagy érdekes témával foglalkozó, vagy újszerű, izgalmas ötletet felsorakoztató, vagy kiemelt közösségi kapcsolatokat építő pályázatokat várunk.

Weboldalak vissza nem térítendő pénzbeli támogatása során a nagy érdeklődést ígérő, vagy kiemelt látogatottságot produkáló weboldalak, magas hozamot ígérő internetes vállalkozások létrehozásában vagy fenntartásában érdekelt pályázók élveznek előnyt. Az említetteken kívül esélyes lehet minden olyan pályázat, ami érdekes, kreatív, mozgósító, figyelemkeltő, felrázó ötletet, vagy ötleteket felvonult. Ezeket részesítjük előnyben.

2. A Vissza nem térítendő eszköztámogatás pályázatra elsősorban hiánytalanul kitöltött adatlapokat várunk, itt már nem szempont az izgalmas, „felrázó” projekt, de aki jobban, összefogottabban, lényegre törőbben meg tudja fogalmazni a céljait, nagyobb eséllyel indul. A pályázatok valójában egymással versenyeznek, hiszen a kiosztandó készletünk adott.

3. Vissza nem térítendő partnertámogatás ingyenes weboldalra pályázatra is elsősorban hiánytalanul kitöltött adatlapokat várunk. Tavaly elég volt hibátlanul kitölteni az adatlapot, Idén, ha a pályázatok száma meghaladja a készletet, akkor a jobban, összefogottabban, lényegre törőbben megfogalmazott célokat felvonultató pályázatok fognak előnyt élvezni.
További előny a pályázatoknál – és ez mind a három típusú pályázati támogatásra igaz - ha a pályázó vállalja, hogy támogatás esetén, felkérésre reklámfilmben, vagy reklám célú fotókon szerepeljen vállalkozása, cége, egyesülete, intézménye, stb!

Mi az a szponzorlogó?

A szponzorlogók a Holdkő Kulturális Alapítványt, a Holdkő Alapítvány partnereit, és megbízóit népszerűsítik, ezek a legkülönfélébb piacorientált cégek lehetnek.

Ha a pályázónak nincs weboldala, akkor mindenképpen fejtse ki pályázatában, hogy miként kívánja jelezni a külvilág felé a kapott szponzoráció tényét.

Hogy történik a pályázati támogatások kifizetése vissza nem térítendő pénzbeli támogatás esetén?

A vissza nem térítendő pénzbeli támogatások esetében postázzuk a szerződéseket. Amint azokat hozzánk, kitöltve, aláírva visszapostázzák a pályázók, a beérkezéssel egy időben azonnal tudjuk indítani a kifizetéseiket.

Ehhez a támogatott pályázónak a megvalósult weboldal, vagy az elindított internetes vállalkozás bemutatásával, rendezvények esetén fotókkal vagy videóval, működési támogatás vagy eszközbeszerzés esetén elszámolással (pl. adásvételi szerződéssel, számlával) kell igazolnia, hogy teljesítette a céljaival egybevágó, pályázatában kifejtett ígéreteit.

A támogatott pályázó vállalja, hogy a támogatása elnyerésétől számított három éven át feltünteti a weboldalán a támogatás tényét, a Holdkő Alapítványtól kapott szponzorlogó kihelyezésével.

Hogy történik a pályázaton nyert eszközök kiszállítása a vissza nem térítendő eszköztámogatás esetén?

Az eszközök kiszállítása vissza nem térítendő eszköztámogatás esetén

Az eszközöket biztonságos csomagolásban futárszolgálat szállítja a támogatottak Pályázati adatlapon megadott kézbesítési címre.

Az eszközök kiszállítása: 2017. április közepén történik.

Ha a támogatott pályázó, nem kívánja megvárni a kézbesítést, akkor 2017. április 15-től minden munkanap 9-17 h-ig veheti át a készüléket, partnerünk szegedi telephelyén, előzetes egyeztetés alapján.

Sikertelen kézbesítés esetén, ha a pályázó az első kézbesítéstől számított 2 hónapon belül nem veszi át eszközeit, elveszíti azokra a jogosultságát

Hogy történik a pályázaton nyert weboldalak elkészítése és átadása a vissza nem térítendő partnertámogatás során nyert ingyenes weboldalak esetén?

Weboldal elkészítése és átadása a vissza nem térítendő partnertámogatás ingyenes weboldalra esetén

A megítélt honlap támogatás azonnal igénybe vehető partnercégünknél a Jelado Internet és Kommunikációnál. A megítélt weboldalt meg kell rendelni a Jelado Internet honlapjának erre a célra létrehozott felületéről, innen: http://jelado.hu/palyazat

A megrendelés menete, a megrendelhető weboldal pontos leírása, a felszereltsége, az elkészítés menete és határideje, valamint a megrendelő lap tehát a http://jelado.hu/palyazat webhelyen érhető el.

A weboldalak elkészítése és átadása a megrendelések beérkezésében sorrendjében, folyamatosan történik, a http://jelado.hu/palyazat webhelyen leírt határidők betartásával

Mikor kezdődik meg a pályázatok feldolgozása?

A pályázatok feldolgozása a beadási határidő - 2017. február 10. - lejárta után azonnal megkezdődik

A pályázat beadó vagy a kedvezményezett szerepel a támogatottak listáján?

Mindenképpen a pályázat beadója szerepel a listán. Ha Például Kovács Béla az Ültessünk Virágot Alapítványnak kér laptopot, akkor a támogatott a Kovács Béla néven szerepel majd a támogatottak listáján, de a laptopot az Ültessünk Virágot alapítványnak postázzuk.

Mi történik a beadott pályázatokkal és a pályázók adataival a pályázat feldolgozása és a támogatások átadása után?

A pályázók adatait és pályázatait a 2017. évi pályázatunk támogatásainak átadása után töröljük, azokat semmilyen, a pályázaton kívüli egyéb célból nem használjuk. A támogatottak listáján, a támogatás átvételi dokumentációkon, és a támogatási szerződéseken kívül semmilyen adatot nem tárolunk. A pályázatokat a hozzá csatolt dokumentumokkal együtt (kivéve számlák, szigorú számadású bizonylatok és a törvény által meghatározott ideig megtartásra kötelezett dokumentumok) megsemmisítjük.

Kérjük a pályázóinkat, hogy vegyék figyelembe, hogy azon kívül semmit nem tudunk a pályázóról, amit a pályázati anyagában megoszt velünk. Ezért ha a pályázó elfelejti bemutatni a tevékenységet, cégét, alapítványát, vagy a kedvezményezettjét, akkor egyszerűen nem tudjuk értelmezni a benyújtott pályázatát.

Ezért határozottan megkérünk minden pályázót arra, hogy a pályázati adatlapjáról legalább a bemutatkozást ne felejtse le!

kerdes

Kérdése van?

telefonÉrd.: 70/944-7171 munkanap 9-16 h

palyazat

Pályázni akar?

Folyamatban lévő pályázatok a „Pályázatok” menüben

adomany

Adományozni akar?

telefonÉrd.: 70/944-7171 munkanap 9-16 h

stamp

Igazolást kér?

telefonÉrd.: 70/944-7171 munkanap 9-16 h